Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (2024)

Wanneer u via links op onze website een aankoop doet, kunnen wij een commissie verdienen. Openbaarmaking van partners.

Ik ben altijd een grote fan geweest van Decathlon-fietsen, en nu hebben ze echt hun intrede gedaan in de e-bike-wereld met een fantastisch assortiment elektrische fietsen. De nieuwe Decathlon Riverside 500 E hybride elektrische fiets is een van hun beste allrounders. Ik geloof dat het de Carrera Crossfire E, van Halfords, van de eerste plaats in de prijsklasse £ 1000 – £ 1400 zou kunnen slaan. Lees mijn volledige recensie voor meer informatie.

  • Elektrische motor
    • accu
    • tandwieloverbrenging
    • De Rem
    • Wielen en banden
    • Voorwielophanging
    • Afwerkingsset
    • Inlijsting
    • Voor wie is deze fiets bedoeld?
    • Conclusie

      Samengevat

      Ik heb eerder een B'TWIN Riverside 900 gehad, en Ik heb het zelf omgezet in elektrisch met behulp van een Tongsheng TSDZ2 middenmotor. Ik dacht dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat Decathlon hun elektrische versie zou uitbrengen, en dat is gelukt! Betreed de Riverside 500 elektrische fiets.

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (1)

      Decathlon heeft onlangs de merknaam B'TWIN van veel van hun fietsen geschrapt. Dus deze nieuwe fiets staat gewoon bekend als de Riverside 500.

      Hoe dan ook, verder. Is de Riverside 500 hybride elektrische fiets goed? Op het eerste gezicht lijkt het weer een uitstekende e-bike van Decathlon te zijn. Je moet de eer geven waar het toekomt, en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van hun nieuwe reeks elektrische fietsen.

      Het frame gebruikt hetzelfde unisex-ontwerp als de Riverside 900 die ik bezat, behalve een gebied op de onderbuis waar de batterij is geïnstalleerd. De rest van de fiets lijkt redelijk op elkaar. En de verfafwerking is wat we gewend zijn van Decathlon-fietsen - over het algemeen inderdaad erg goed.

      Dit nieuwe model heeft een achternaafmotor van 250 watt, een degelijke 36v 11.6ah accu en een koppeldetectiesysteem voor de trapondersteuning.

      Het is geweldig om koppelafhankelijke trapondersteuning te zien op een hybride elektrische fiets van minder dan £ 1500. Dit brengt het in lijn met de populaire Carrera Crossfire E.

      Te koop voor £ 999 Bezoek Decathlon voor meer informatie

      Elektrische motor

      De Riverside 500 maakt gebruik van een merkloze achternaafmotor van 250 W. Het is soepel en produceert voldoende kracht als en wanneer dat nodig is. Het door de fabrikant opgegeven nominale koppel voor deze motor is 42 Nm, wat ongeveer goed is voor een kleine naafmotor met tandwieloverbrenging.

      Het mooie van naafmotoren is dat ze over het algemeen zeer betrouwbaar zijn, en ik kan me voorstellen dat deze geen uitzondering is. Hij produceert een mooie hoeveelheid kracht wanneer dat nodig is en kan ook normaal worden getrapt als de motor is uitgeschakeld.

      Een ding dat ik niet had verwacht op deze fiets was de toevoeging van een koppelsensor. Deze zijn meestal te vinden op duurdere fietsen zoals de Carrera Crossfire E.

      Torque-sensing trapondersteuning meet de hoeveelheid kracht die op de pedalen wordt uitgeoefend en geeft u de juiste hoeveelheid ondersteuning in verhouding tot hoeveel inspanning u levert. Het komt erop neer dat het zorgt voor een veel subtielere overgang naar elektrische ondersteuning wanneer u begint te trappen. Het betekent ook dat de motor je optimaal vermogen geeft wanneer je het nodig hebt.

      Een andere veel voorkomende eigenschap van een koppelsensor is dat deze over het algemeen de efficiëntie van de motor verhoogt, waardoor uw batterijbereik wordt vergroot.

      De koppelsensor op de Carrera Crossfire E meet de kracht via een sensor die op het crankstel is gemonteerd - Suntour's gepatenteerde ATS of Active Torque-Sensing-systeem. De koppelsensor die op de Riverside 500 wordt gebruikt, is naar mijn mening iets geavanceerder en meet het koppel via de kracht die wordt uitgeoefend door de trapas (het hoofdcranklager waarmee het crankstel en de crankarm zijn verbonden).

      Wat de kracht betreft, heeft de naafmotor met hoog koppel die op de Riverside is gemonteerd, een verrassende wending in de boost-modus, waardoor die irritante heuvels gemakkelijk kunnen worden gebruikt!

      Display

      De Riverside 500 e-bike maakt gebruik van een zeer overzichtelijk en compact LCD-display, dat zich aan de linkerkant van het stuur bevindt. Er zijn 4 vermogensniveaus beschikbaar: zero assist, economy assist, standard en boost. Door de boost-modus constant te gebruiken, raakt de batterij het snelst leeg.

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (3)

      Wat de displays betreft, het is vrij eenvoudig, maar het biedt alle informatie die de meeste rijders ooit nodig zullen hebben: snelheid, ondersteuningsniveau, batterijbereik en een boordcomputer. Het display is ook duidelijk afleesbaar en gemakkelijk te gebruiken via het toetsenbord, dat handig naast de linkerhandgreep is geplaatst.

      accu

      Een ander goed kenmerk van de Riverside 500 is dat de batterij een zeer redelijke 36v 11.6ah (417Wh) heeft, wat een ondersteund bereik van ongeveer 40-50 mijl zou moeten geven. Dit cijfer kan hoger of lager zijn, afhankelijk van hoeveel ondersteuning u gebruikt, uw gewicht en het soort terrein waarop u rijdt.

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (4)

      Deze accu past netjes in het frame en maakt gebruik van hetzelfde zij-uitgangssysteem als andere accu's die worden gebruikt op Decathlon e-bikes

      tandwieloverbrenging

      De Riverside 500 heeft een 1 x 8-speed set-up, met een 36t kettingblad aan de voorkant en een breed bereik 11-34 8-speed cassette aan de achterkant.

      De derailleur en versnellingspook zijn componenten van het merk B'TWIN. Mijn fiets had dezelfde componenten en naar mijn mening werken ze net zo goed als hun Shimano-equivalenten. Ik heb nooit problemen ondervonden met het indexeren en het schakelen was altijd helder en soepel.

      Ik hou van het feit dat ze de versnelling vrij laag hebben gehouden, met een 36t kettingblad kun je nog steeds tot ongeveer 25 mph trappen (zij het met een hoge cadans). Maar als je het platteland verkent en jaagpaden over de grachten berijdt, wil je eigenlijk niet veel sneller gaan dan 15 mph.

      De Rem

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (5)

      De hydraulische remmen van Tektro zijn redelijk instapniveau, maar meer dan voldoende op een fiets van dit type. Ik heb persoonlijke ervaring met deze remmen en zij doen het werk. Ik ben behoorlijk zwaar in 110kg, en ik heb nog nooit een keer een remvervaging ervaren tijdens het rijden over steile afdalingen.

      Wielen en banden

      De velgen zijn dubbelwandig gelegeerd met lichtmetalen naven en afgedichte lagers. Alle componenten van het B'TWIN-merk en redelijk duurzaam. Ik heb bijna 400-mijlen afgelegd op een Riverside 900, voornamelijk via Cornish Country Lane, en niet één keer moesten de wielen worden vastgezet, ondanks enkele ongeplande ontmoetingen met pot-holes!

      De 700 x 38c CST Tirent hybride banden hebben een redelijke mate van lekbestendigheid en zouden behoorlijke grip moeten bieden op een groot aantal oppervlakken.

      Voorwielophanging

      De voorwielophanging is de populaire Suntour NCX SF17, die 63mm veerweg heeft. Nogmaals, ik kan instaan ​​voor deze vorken zoals ze op mijn Riverside 900 waren gemonteerd. Ze zijn de perfecte hybride / trekking geveerde vork en meer dan geschikt voor grindpaden en ruige landwegen.

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (6)

      Deze vorken kunnen worden vergrendeld en ook worden aangepast voor stijfheid. Er moet aan worden herinnerd dat, zoals bij elke hybride vork, er grenzen zijn aan de hoeveelheid misbruik die ze kunnen nemen. Als u van plan bent veel off-road te rijden, wordt u geadviseerd om de te kopen E-ST500 Elektrische mountainbike (wat dezelfde prijs is).

      Afwerkingsset

      Alle afwerkingskits zijn standaard onderdelen van Decathlon, B'TWIN. De zadelpen, stuurpen en stuur zijn allemaal gemaakt van aluminium. Het zadel is van hun eigen merk Ergofit. Ik vind deze zadels behoorlijk comfortabel, zelfs op langere ritten.

      Inlijsting

      Het 6061 aluminium frame op de Riverside 500 e-bike is van goede kwaliteit en heeft een uniseks ontwerp, is vrij stijf en voelt verrassend responsief aan voor een hybride fiets. Het frame profiteert ook van de levenslange garantie van Decathlon. De geometrie is een typische hybride, wat zorgt voor een zeer ontspannen, rechtopstaande rijpositie.

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (7)

      Voor wie is deze fiets bedoeld?

      Ik zou zeggen dat deze elektrische fiets volledig gericht is op forensen en vrijetijdsrijders. Het zou een geweldige dagelijkse woon-werkfiets zijn. Spatborden en een bagagedrager kunnen eenvoudig worden gemonteerd en de comfortabele rechtopstaande rijpositie maakt van elke langere rit een aangename ervaring.

      De batterij van 417 Wh (wattuur) zou gemakkelijk een bereik van tussen de 30 en 40 mijl moeten geven op een enkele lading, waardoor een dagelijkse heen- en terugreis van 30 mijl vrij moeiteloos gaat. Als je je meer avontuurlijk voelt, kun je het gebruiken voor een weekendje weg bikepacking.

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (8)

      Als vrijetijdsfiets is de Riverside 500 uitstekend. Het unisex-ontwerp betekent dat als je een stel bent, je er twee kunt kopen en samen het platteland kunt verkennen. Door de veelzijdigheid van deze e-bike kun je altijd buiten de gebaande paden gaan, zonder je al te veel zorgen te maken over grindpaden of bospaden.

      Veelzijdigheid is wat een goede hybride fiets maakt, en eerlijk gezegd denk ik dat de Riverside 500 aan alle eisen voldoet.

      Conclusie

      Hoe meer ik kijk naar het nieuwe assortiment elektrische fietsen van Decathlon, hoe meer ik denk dat ze een aantal absolute pareltjes hebben geproduceerd!

      De R&D-mensen op het hoofdkantoor van Decathlon in Lille hebben goed nagedacht. De Riverside 500 elektrische fiets is niet alleen in alle opzichten een goede e-bike, maar heeft ook een ongelooflijk goede prijs-kwaliteitverhouding.

      Een directe vergelijking met de nieuwste Carrera Crossfire E van Halfords was onvermijdelijk. Laten we snel kijken, zullen we?

      Riverside 500 Elektrische fiets vs Carrera Crossfire E

      • 250w achternaafmotor
      • 36v 11.6ah batterij
      • Hydraulische schijfremmen
      • 8-snelheid Shimano versnelling
      • Koppelaftastende trapondersteuning
      • Gewicht: 22.5kg

      Koop de Crossfire E van Halfords

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (9)

      Decathlon Riverside 500 elektrische hybride fiets 2020 model

      • 250w achternaafmotor
      • 36v 11.6ah batterij
      • Hydraulische schijfremmen
      • 8-snelheid B'TWIN / Microshift-versnelling
      • Koppelaftastende trapondersteuning
      • Gewicht: 21.95kg (medium frame)

      Te koop voor £ 999 Bezoek Decathlon voor meer informatie

      Zoals je kunt zien, is er qua specificaties niet veel te kiezen tussen de twee fietsen. De Carrera Crossfire E is specifiek verkrijgbaar in een damesframe, terwijl de Riverside 500 een unisex frame-ontwerp heeft.

      Wat vind ik persoonlijk, nadat ik beide fietsen heb gereden? Eerlijk gezegd zit er niet veel in. Ik neig naar de Decathlon-fiets, ook al is er nauwelijks gewichtsverschil in vergelijking met de Crossfire. Het voelt gewoon een beetje lichter en responsiever aan.

      Het pluspunt met Halfords is natuurlijk dat er een is in elke grote stad en stad in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de winkels in Decathlon een beetje schaars zijn.

      Ik geef de voorkeur aan het uiterlijk van de Riverside 500, het is een zeer goed ontworpen en doordachte fiets. Uiteindelijk, als het om de prijs gaat, is de Decathlon-fiets iets goedkoper. Als het mijn geld was, zou ik voor de Riverside gaan.

      Als je een Halfords en Decathlon in de buurt hebt, zou ik beide fietsen gaan bekijken en kijken welke het beste bij je past.

      Als u een Riverside 500 elektrische fiets bezit en een recensie en commentaar wilt achterlaten, doe dat dan hieronder.

      Decathlon Riverside 500 E Review - eBike-keuzes (2024)
      Top Articles
      Latest Posts
      Article information

      Author: Carmelo Roob

      Last Updated:

      Views: 6210

      Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

      Reviews: 80% of readers found this page helpful

      Author information

      Name: Carmelo Roob

      Birthday: 1995-01-09

      Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

      Phone: +6773780339780

      Job: Sales Executive

      Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

      Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.